tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kirjalliset maistiaiset


"Lukeminen maistuu mullekin!"

Mirkun emännällä on aina
kirja tai useampia luettavana.
Eilen oli yksi kirja unohtunut Mirkun ulottuville 
ja neiti päätti kokeilla,
mikä on tuo kirjojen kummallinen viehätys,
joka saa emännän tarttumaan kirjaan yhä uudestaan.
Mirkku ryhtyi pontevasti lukupuuhaan.
Onneksi emäntä ehti hätiin,
ennen kuin sattui suurempaa vahinkoa.
Nyt emäntä selviää kirjastossa todennäköisesti pelkällä selityksellä siitä,
miksi kirjankulmassa on pienet hampaanjäljet.

8 kommenttia:

 1. Kirjat ovat kiinnostavia - Nelli tutustui tietotekniikkaan viime vuonna, ilmankos bloggaaminen sujuu :DD

  VastaaPoista
 2. Kaunis Nelli: Onneksi Mirkku ei ole vielä ryhtynyt ATK-asiantuntijaksi. Pysyköön mieluummin erossa kirjallisuudestakin. Tai sitten täytyy hankkia neidille oma kirjahylly pienine, kestävine kirjoineen!:)

  VastaaPoista
 3. Ehkä nyt jotain pientä on tullut tehtyä pentuna, niiku sanomalehtien repimistä, tulee muuten melkomoisen komee silppukasa, korttien lukemista, niistä ei tule niin komeeta silppukasaa ku sanomalehdistä ja jotain kirjankansia oon kans mutustellu. Me ollaan, Mirkkuseni, tiedonhalusia. Oma kirjahylly! Toi olis mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Joo, eikö oma kirjahylly kuulostakin loistavalta! Mä ottaisin mieluusti ainakin sellasia vauvoille tarkoitettuja kylpykirjoja, jotka helisee ja rapisee ja ripisee. Ja sit niitä Puppe-kirjoja, joissa kurkitaan luukkujen taakse.
   Mähän voisin tehdä sellaisia omia Mirkku-kirjoja, joissa olis luukkuja ja jokaisen takaa löytyis yks Mirkku aina eri asennossa!:)

   Poista
 4. Meillä on syöty pentuaikoina puolet tasan yhdestä kirjasta: Dogs for Dummies. Vissiin mäyräkoira tuumasi, että "parempi kun ei tiedä toi emäntäkään ihan kaikkea, niin saan sen helpommmin koulutettua" :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Eipä taitaisi mäyräkoiran kanssa auttaa tuo edellä mainitsemasi opuskaan! Ja mäyräkoirahan tietysti kouluttaa kotiväkensä ihan ilman oppaita, oman mielensä mukaan.:)

   Poista
 5. Paavokin otti tällä viikolla tuntumaa kirjallisuuteen. Miehen Alivaltiosihteeri-kirja oli jäänyt huoneeseen, jossa Paavo viettää päivänsä. Päivän aikana kirjan kulmaan oli ilmestynyt hampaan jäljet. Ilmeisesti huumorikirjallisuus ei uppoa, sillä sen tarkemmin Paavo ei kirjaan tutustunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Svea: Mäyräkoirahuumori taitaa olla vähän toisenlaista kuin ihmisten. Ehkä niihin uppoaa enemmänkin tuollainen ystävämme mäyräkoira Ollin tyyppinen keppostelu!;)

   Poista