maanantai 25. kesäkuuta 2012

Lyhytkyntinen


"Saat anteeksi, jos hemmottelet mua."


"Hohhoijaa, raskasta tämä kynsipotilaan elämä.
Voisit muuten tipauttaa mun suuhuni pari namipalaa."


Mirkku antaa kiltisti leikata kyntensä,
mutta pitää välillä samalla omaa äänitehosteshow´taan.
Toisinaan neiti päästelee vain pieniä nyyhkäyksiä,
joskus taas kuulostaa siltä kuin mäyräkoiran päätä leikattaisiin,
vaikkeivät kynsisakset olisi lähelläkään koiran jalkaa.

Viime kerralla oli aihetta aitoon itkuun:
kynnenleikkausoperaatiossa tapahtui onnettomuus ja
emäntä leikkasi vahingossa yhden kynnen liian lyhyeksi.
Sekä potilas että kirurgi säikähtivät hurjasti.
Lattialle jäi verivana, kun haavoitettu mäyräkoira
 kipitti emännän perässä keittiöön saamaan herkkulohdutusta.
Päivän ajan Mirkku kulki talvitöppönen varpaansa suojana
ja keräsi ylimääräisiä säälipisteitä ja -hellittelyjä.
Kyläilyllä neiti heittäytyi tossuineen
erityiseen rapsutustensaalistusasentoonsa.
Varvas parani jo, mutta emäntää jännittää seuraava kynnenleikkauskerta.


12 kommenttia:

 1. Voi Mirkku...onneksi oli lähellä namilohtu, koska tie mäyräkoiran lepyttämiseen käy näppärästi vatsan kautta :) Koirat reagoivat niin eri tavalla kipuun (tai lähinnä se kai tuossa tapauksessa on aina niille pahinta se veren näkeminen. Kun se on nimittäin omaa verta ;): meillä Alphonselle jäi hivenen kammoa - tai en nyt tiedä onko se ihan oikea termi tähän, turhan vahvalta kuulostaa, mutta sanotaan, että ei ole niin rentona kynsienleikkuussa kun voisi olla, koska on leikattu verikynteen.

  Aslan taas ei välittänyt yhtään mitään, nosti päänsä (leikkaan siis niin että pojat makaavat kyljellään lattialla), en sanonut mitään eikä se hätkähtänyt, haistoi veren, nosti päänsä ja vissiin tarkisti, että kummasta se on lähtöisin, siitä itsestään vai musta ;) Se on niin kova, ettei kipumuistiin ole jäänyt mitään, koska nukahtaa monesti kun leikkaan kynsiä ja tassukarvoja. Alphonse sen sijaan ei todellakaan nuku ;)

  Perunajauhe on muuten pikatyrehdyttäjä jos verta tulee paljon eikä ole varsinaista ainetta saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria: Jännä, miten erilaiset reaktiot pojilla on ollut samassa tilanteessa! Mirkku on muutenkin sellainen teatteridiiva, että reaktiot ovat yleensä aika rajuja!:)
   Perunajauhoakaan ei olisi kaapissa ollut (onneksi, täytyy todeta, muuten olisin varmaan hätäpäissäni päällystänyt koko koiran sillä!);)

   Poista
 2. Meillä on käynyt sama juttu kummankin koiran kanssa kertaalleen, Mira-noutajan kanssa älysin jo itse olla tekemättä meteliä asiasta, mutta kun aikaisemmin Maurilta leikkasin kerran kynnen niin että se vuosi reippaasti verta, niin vähältä piti etten soittanut ambulanssia ja palokuntaa paikalle....suuremmat traumat jäi siis kyllä omistajalle kuin koiralle. Tuo perunajauho on hyvä vinkki - on kokeiltu ja toimii! Paranemista pikku diivalle, tuo pieni pehmeä masu on kyllä kuin rapsuteluun tehty :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Miten ihmeessä noin pienestä kynnenpäästä voikaan vuotaa NIIN paljon verta?!
   Se kai siinä kauheinta onkin, se veri nimittäin.
   Kipu tuntui onneksi lievittyvän nopeasti, mutta veri ei tahtonut lakata vuotamasta. Jokainen verijälki lattialla sai minussa aikaan entistä suuremman syyllisyyden siitä, että olin satuttanut Mirkkua:(
   Onneksi nyt on taas kaikki kunnossa, varvas ja varsinkin Mirkun hyvä tuuli!:)

   Poista
 3. Huh, olipa pelottava juttu. Munkin kynttä nipsastiin liian paljon ja päästin hirmuisen älämölön. Ei kyl tullu verta, niiku sun kynnestäs. Oot kyl melko liikuttavan näkönen tossa töppösessä ja masu pullakkana. Iiik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Emännänkin mielestä olin tosi liikuttava, se oli mulle erityisen kiltti, kun töpsyttelin menemään jalkapuolena.;)
   Ai sunkin kynnenleikkaaja on tumpeloinut!
   Mä kyllä ihmettelin, kun se veri oli punaista, mä kun oon aina pitänyt itteeni siniverisenä. Mut kyllä mä kuitenkin olen sisäisesti siniverinen!

   Poista
 4. Hienoa synttäriä sulle, mun oma tupsukkani!

  Kurkkaapa blogiini...

  VastaaPoista
 5. Olen kuolannut sellaista hiontajuttua Nellukan kynsien "leikkuuta" varten - toistaiseksi ei ole sopinut ostobudjettiin. Sillä välttäisi onnettomuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis Nelli: Siis mitä ihmettä? Onko koirille joku kynsiviila vai? En ole tuollaisesta kuullutkaan!
   Mitenkähän hirmuisen kalliita ne ovat? Olisi ihanaa,
   jos voisi hoitaa kynsien lyhennyksen ilman pelkoa verenvuodatuksesta.

   Poista
 6. Oho, tää meinas vallan livetä mun silmien ohi. Oliko tälläinen vahinko päässyt tapahtumaan, oivoi sentään. No juu, pois turha syyllisyys (sanoo se joka ei ikinä uskalla leikata paljoa kynsistä, ettei vaan satuta koiraa), ja tosiaan tuota perunajauhoa kehiin. Sitä voit laittaa valmiiksi vaikkapa johonkin tyhjään, puhtaaseen pieneen meikkirasiaan. Jos vahinko käy, niin kastat vain sen kynnen (tai vaikka koko tassun) siihen. Ja rasia aina viereen, kun leikkaat kynsiä, niin on apu lähellä. Itse en ole kokeillut, mutta pitäisi tyrehdyttää verenvuodon.

  Ootkos käynyt kurkkimassa Main (Arttu ja Basse) blogia. Siellä on parikin mainintaa kynsitrimmeristä, ihan uusin bloggaus (27.6) ja sitten tämä: http://myymimaikku.blogspot.fi/2012/01/tassuista.html

  Mullakin uteliaisuus heräs ja kävin tutkimassa miltä laite näyttää. Pistäpä googleen hauksi: koirat kynsitrimmeri. Esim. Petnetstoren sivuilla oli vieläpä esittelyvideo siitä viilauksesta. Zooplussassa puolestaan edullisin, niistä muutamasta kun katsoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellieli: Kiitos superhyvistä vinkeistä, täytyykin mennä katsomaan noita trimmereitä. Ja pitää lisätä ostoslistaan tuo paljon puhuttu perunajauho, jos vaikka sattuu uusi vahinko.

   Poista