sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Porrasvahti


"Pihapäivystäjä Mirkku asemissa."


"Seuraan jokaista liikettä silmä kovana ja korva hörössä."


 "Aika vaisua touhua. Alkaa nukuttaa tällainen tapahtumattomuus."


"Mä torkahdan ihan vähän aikaa..."

Mirkku nauttii emännän vanhempien pihaportailla pötköttelystä.
Välillä vahtikoira nousee rappusten reunalle istumaan ja kuulostelemaan.
Kun pihapiirissä näyttää kaikki olevan kunnossa,
vahtikoira saattaa rauhassa torkahtaa.
Tänään aurinko paistoi pitkästä aikaa oikein porottavasti
ja vahtikoira piti tuoda sisälle väkisin,
kun se läähätti uupuneen näköisenä.
Aurinkopaikan luovuttamisesta närkästynyt mäyräkoira leppyi,
kun sai jatkaa uniaan talon isännän kainalossa.

10 kommenttia:

 1. Myrsky: Kato Mirkku, ku auringossa ei saa olla liikaa. Tuiskukin pitää hakee sisälle, väkisten, ihan ku sutkin. Mut sulla on kyllä tosi tyttömäinen koppa, just passeli sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Niin, liika aurinko ei kuulemma oo hyväksi mun pienelle päälle. Tuiskun kanssa köllötettäisiin varmaan koko päivä paisteisimmassa paikassa. Ja joo-o, tyttömäisellä tytöllä tyttömäinen koppa!;)

   Poista
 2. Aurinko on ihana, mutta petollinen mustaturkkisen kaveri (tai mustatukkaisen...kokemuksen rintaäänellä muistelen tässä erinäisiä auringonpistoksiani...äyh..). Olen sanonut tämän ennennkin, Rakennustarkastaja M. Mäyräkoiran kohdalla ja nyt sanon sen taas Pihavahti M. Mäyräkoiran kohdalla: meille tuollainen söpöliini vahti ja heti! :D Oikeasti tyttökoira olisi ihana lisä laumaan, mutta kenenkään hermot eivät taitaisi kestää sitä jos täällä olisi vielä narttukin ;) Sen pitäisi olla melkoinen justiina, että saisi pidettyä pojat kurissa.

  Tänään, tosin, taas katselin Aslanin emää, Sonaa ja sama "aaaawwww" pääsi suustani, kun Sona nyt vaan on niin iki-ihana ja Aslan on niiiiiin samanlainen kuin emänsä, että ihan sydämestä nipisti. Dognappaus saattoi ehkä vähän käväistä mielessäni. Oliskohan kukaan huomannut, jos näyttelyhäkki olisi ollut yhtä tyttöä vajaa...hmmm...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria: Usko pois, Mirkku pistäisi pojat järjestykseen, on siinä sen verran Justiinan luonnetta. Dognappaus taitaa käydä toisinaan itse kunkin mielessä, vaikka kotona onkin aivan iki-ihana mäyräkoirulainen!;)

   Poista
 3. Toisessa kuvassa ylhäältä päin Mirkulla on kovin tuttu ilme! "Minä olen mäyräkoira, olen teidän kaikkien yläpuolella, katselen teitä ylhäisellä katseellani." Vahtiiko Mirkku ihan ääneti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa: Kyllä, yleensä Mirkku vahtii ääntäkään päästämättä. Mutta tarpeen tullen pääsee toki terävä haukku. Joskus saattaisi luulla, että paikalla on isompikin koira, niin syvältä rintakehästä haukahdus tuntuu lähtevän.

   Poista
 4. Tulin tässä iltaluuni ohella kertomaan, että oot Mirkku syötävän suloinen ilmestys! :)
  mut älä huoli, en ikinä puris sua jos joskus nähtäis, toi on vaan sellanen sanonta!

  --
  Bono

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansku & Bono: Kiitos vaan, kun maltoit iltaluun syömisen lomassa käydä mieltäni ilahduttamassa.
   Ja hyvä, että tarkensit tuota sanontaa, saatoin ensin vähän säikähtää, että oikeastiko söisit mut!;)

   Poista
 5. Juu, kannattaa torkkua toinen silmä auki ja toinen korva höröllä, niin sit on ainakin puoliks perillä pihan tapahtumista. Ja jos jotain strategista tapahtuu, ehtii heräämään alta aikayksikön. Lokoisaa vahtimista sulle!
  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellieli: Juu, koirathan on muka aina puoliks hereillä. Paitsi mä. Mä kyllä nukun umpiunta, kun ollaan kotona ja kaikki on kunnossa. Ja kiitos, lokoisia vahtipäiviä sinnekin!:)

   Poista