lauantai 28. heinäkuuta 2012

Vuorotellen


"Ihan sama, kuka mua taluttaa - pääasia, että mennään!"

Mirkulla oli vierailevia taluttajia.
Emäntä muisti elävästi ne ihanat kerrat,
joina sai pienenä tyttönä taluttaa naapurin koiraa.
Mirkun lapsikammo hellittää pikkuhiljaa,
vaikka talutuskyyti olikin välillä hurjaa ja
vuoroa piti vaihtaa metrin välein.

7 kommenttia:

 1. Myrsky: Jaahas, no tota noin niin, me ei tykätä lapsista, ku niistä lähtee karsee ääni (mun haukkunihan on hunajaa korville) ja ne liikkuu arvaamattomasti. Mut kiva että sulla oli kivaa.

  Tuisku: Mä komppaan veljee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Tuisku: En mäkään TYKKÄÄ lapsista, ihan samoista syistä kuin tekään ette niistä tykkää.
   Mut mä alan hiljakseen SIETÄÄ joitakin tiettyjä lapsia.
   Emäntä sanoo, että mun on pakko tulla toimeen joittenkin kanssa ja mä yritän kyllä kovasti. Mut välillä pääsee ihan väkisinkin hunajainen haukku (terkut vaan hunajaiselle Myrskyselle!), kun lapsia on näköpiirissä - tuttuja tai vieraita.

   Poista
 2. Meikä rakastaa lapsia - ja rakastaa mua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis Nelli: Muakin lapset rakastaa, vaikka mä en (ainakaan vielä) niitä. Kiva, että teillä se menee molempiin suuntiin.:)

   Poista
 3. Mauri vietti paljon nuorena poikana aikaa siskoni lasten kanssa näiden ollessa myös pieniä; se hakeutuu edelleen mieluusti lasten seuraan, mutta ei oikein tiedä mitä tehdä jos lapset ovat kovaäänisiä tai kovin hyppiväisiä. Sen takia tervehditään yleensä vain tuttuja lapsia. Edesmennyt noutajani rakasti lapsia (vaikka ei sietänyt koiranpentuja...), sen käytös herätti kovasti ihastusta pihan lapsissa, koska se antoi aina automaattisesti niille tassua ja oli aivan onnessaan kun lapset nauroivat sille :-) Kiva että Mirkku kävelee noin hienosti tyttöjen kanssa, muistan itsekin kuinka hienoa oli tyttönä kävelyttää saman talon vanhaa samojedinkoiraa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Mirkkua ilmiselvästi hämäännyttää lasten arvaamaton käytös. Myös Mirkun pieni koko saattaa aiheuttaa hankaluutta molemmin puolin: lapset eivät ymmärrä, ettei Mirkku kestä kovaa käsittelyä ja Mirkku taas ei välttämättä ymmärrä siirtyä ajoissa alta pois, kun vaara uhkaa. Mutta totuttelun kautta asia varmasti edistyy - puolin ja toisin!:)
   Ai niin: ihana tuo noutajasi tapa antaa heti tassua!<3

   Poista
 4. Joo, siinä missä Mauri on virkaintoinen laumavahti, niin Mira tunnettiin paikallisena Mira Pitkätassuna, eli luonnostaan lasten kanssa aina hassutteluun valmiina pikku typykkänä :-) En ole sen vuoksi edes raaskinut kertoa pihan lapsille Miran kohtalosta, vaan sanoin että Mira muutti maalle - ne kun aina kyselee meidät kaksi nähdessään, että "missä Mira on" ja "koska Mira tulee kotiin". Suoraan sanottuna pelkään kyllä edelleen myös, että alkaisin lasten kummastukseksi kyynelehtimään, jos nämä alkaisivat kyselemään yhtään lisää....

  VastaaPoista