torstai 5. heinäkuuta 2012

Kuuma päivä


"Huilaan tässä varjossa ihan hetken.
Ja sit mennään!"

Kävimme eilen kyläilemässä.
Paikka oli upea:
valtava ruohokenttä, jolla Mirkku juoksi itsensä uuvuksiin ja
pitkä ranta, jolla neiti kyttäsi ohiuivia sorsia.
Päivä oli paahtavan kuuma, joten
näimme sellaisenkin ihmeen,
että Mirkku läähätti ja etsi huilipaikkaa varjosta.
Monta hetkeä ei huilailu kestänyt.
Täytyyhän vapaudesta ottaa kaikki ilo irti!

6 kommenttia:

 1. No, voi mahdoton, miten upea päivä on Mirkulla ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellieli: No todella! Kyllä mäyräkoiran elämä on (ainakin joskus) ihanaa!:)

   Poista
 2. Sen verta paljon on kuumaa, että mäkään en oo pystyny kölliin terassilla, omallani siis. Hirvee hiki ja lenkuralle olis pakko lähtee. Huilailaan ja nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Joo-o, huilaillaan. Tänään mä huilailin meidän kerrostalon pihassa, kun emäntä siivosi autoa (oon kuulemma muka tuonut sinne hiekkaa ja karvoja - PYH!). Pihassa oli paljon porukkaa istuskelemassa ja mä sain olla vuoronperään melkein jokaisen sylissä. Yksi naapuri lauloi mulle tuutulaulujakin. Oi, onnenhetkiä!:)

   Poista
 3. Mauri-setäkään ei suostu liikkumaan näillä keleillä, ja makaa kotonakin paljaalla lattialla kuin märkä rätti. Sulla Mirkku tuota nuoruuden intoa vielä riittää, se on hienoa :-) Kamalan kuumina kesinä olen pistänyt koirat suihkuun kerran-kaksi päivässä - Mauri ei tästä oikein pidä, mutta Miralle tuli tapa mennä itsekseen pimeään kylppäriin suihkuun istumaan, kun tuli liian kuuma. Mutta se olikin vesihullu noutaja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Mirkku liikkuu hellesäälläkin. Vain sade tai paukkupakkanen ovat Töpöliinille epämieluisia säitä. Tuo suihkuttaminen on kyllä tosi hyvä juttu. Meillä ei pikkuneiti ole vielä viilennystä kaivannut. Ajattelin, että jos kelit käyvät liian kuumiksi, mennään lähirantaan kokeilemaan, josko Mirkku tykkäisi kahlailla tai vaikka uiskennellakin. Kova tuntuu olevan tuo mäyräkoiran kuumuudensietokyky!

   Poista