torstai 8. marraskuuta 2012

Omppurohmu


"Tuon palasen vuoksi tekisin ihan mitä tahansa!"

Mirkku rakastaa omenoita,
varsinkin kotimaisia.
Vaikka Mirkku olisi jo mennyt yöunilleen
ja nukkuisi sikeästi,
omena herättää sen salamannopeasti.
Mitä muuta tahansa emäntä saa syödä rauhassa.
Kun emäntä leikkaa omenaa,
Mirkku on viivana vieressä vahtimassa.
Emäntä uskoo,
että Mirkulle on jäänyt pysyvä muistijälki pentuajalta,
jolloin se sai siskonsa kanssa syödä omenoita
suoraan kotipihan puun alta.
Halvat herkut höppänällä!

12 kommenttia:

 1. Voi sua Pikku Nakero, kun sulla on hauskat herkut. Terveellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Tuisku: Terveellisyys ennen kaikkea, eikös? Hahaa!:) Vai että Nakero? Me tykätään tuosta nimestä, sekä mä että emäntä!

   Poista
 2. TÄH?? Siis OMPUN takia? Kuule Mirkku nyt sä et ole mun kanssa samalla aaltopituudella ollenkaan. Sen pitää olla porkkanaa!

  T: Alma the nakertaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma & kumpp.: Mä en syö porkkanaa. Mä sipellän sen hampaissani niin pieneksi silpuksi kuin mahdollista ja syljen lattialle. Omppua sen olla pitää!:)

   Poista
 3. Voi Mirkkunen!:) Mä söin kans pentuna omppuja kasvattajatätsän pihapuun juurelta. Vauva-aikana ne oli pitkään mun suurta herkkua ja kyllä vielä nykyisinkin tykkään nakertaa omenan jos toisenkin. Nimenomaan nakertaa, en siis syö vaan pureskelen ompusta palasen irti ja sitten sylkäisen sen pois!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaltsalandia: Mä kyllä nielen kaikki pikkumurutkin, kun omppua on tarjolla. Jos tuut meille kylään, me voidaan tarjota sullekin omppuja. Saat sitten pureksia ja syljeksiä niitä, ihan miten haluat!:)

   Poista
 4. Mää en syö hedelmiä. Enkä vihanneksia. Raejuustopurkin aukeamisen tosin kuulen asunnon toiseen päähän asti. Ja verotan sitä rankasti. Aina. Kun mun sisko tapas saada lääkkeitä niin se sai aina sit namin päälle. Mä sain kans. Nykyään vaadin sitten namipalkan myös siitä kun matte syö lääkkeensä, tulen heti keittiön kun kuulen lääkepurkin kolinan. Tai vitamiinipurkin. Tässä talossa ei pillereitä popsita ilman verottajan valvovaa silmää! t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Loistava idea, Mauri-veikkoseni! Mäkin alan vaatia lääkeveroa. Makkara ois mahtava vero. Paitsi ettei meillä koskaan oo sellasta herkkua. Siks kai tyydynkin noihin omppuihin. Muiskaus!<3

   Poista
 5. Ihana-Mirkku, kun sun korvas on taas niin ihanasti höröllään. Kyllä mää sua niin rakastan.

  t. Olli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikku ja Olli: Mä kuulen omenan kutsuvan, siksi mun korvat höröttää! Ja kuule Olli, kyllä mäkin rakastan sua ja sun varpaitasi! Muiskaus!<3

   Poista
 6. Makunsa kullakin. No joo, on omppukin ihan hyvää, mut ootkos maistanut juustoa? Jos meen porukat repäsee juustopaketin auki, niin mä oon viivana paikalla. On se vaan niin namia.
  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellieli: Meillä kotona ei syödä juustoa (tuhahdus). Sain kerran agitreeneissä yhdeltä kivalta naisihmiseltä juustonpalan ja nyt kyttään sitä aina, kun nähdään. Samoin erästä toista naisihmistä, joka antoi mulle makkaraa. Mulla on piiiiitkä makumuisti!:)

   Poista