tiistai 20. marraskuuta 2012

Vuorenvalloittajatar


 "Kivat maisemat..."


 "...myös tällä suunnalla."


"Nyt on vaan yks ongelma: 
miten täältä pääsee alas?"

Mirjami Mäyräkoiranen,
tuo kiipeilijöiden kuningatar,
valloittaa huippuja ajattelematta lainkaan
alastuloa.
Moneen paikkaan pääsee helposti,
mutta alas ei sitten millään.
Neiti pohtii monesti hyppäämistä
niin hurjista korkeuksista,
että emäntä on hätää kärsimässä
syöksyessään nostamaan koiran alas
ennen kuin tämä tekee syöksyn.
Mäyräkoiran itseluottamus...8 kommenttia:

 1. Ooksää joku veikkagustaffson tai siis siskogustafsson. Siis todellakin oot kavunnu korkeelle. Ihan huimaa jo pelkkä katselu. Tuu ny varovasti alas tai anna emntääs nostaan. Noin korkeelta hypätessä voi käydä hullusti ja me ei kestettäs, jos sun sulosääres olis kipsissä. Nih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Tuisku: Juujuu, varovasti tultiin alas, en hypänny vaikka meinasin. Ei sille mahda mitään, veri vaan vetää korkeuksiin. Emäntä sanoi, että veren pitäis muka vetää kaninkoloihin ja muihin syvyyksiin, mut en mä semmosiin rupee. Pitää olla, kuulkaas, näköaloja!:)

   Poista
 2. Oothan Mirkkuseni varovainen, tollanen kivenmurikka se koitui mun siskoni kohtaloksi. Se kun tykkäs kanssa pomppia kivien päälle ja yks meidän ihmiskaveri vielä rohkaisi sitä palkaten aina namilla. Toissatalvena sisko sit yritti suorin jaloin loikata liika ison järkäleen päälle. Se olikin jäässä, joten sisko mätkähti ilkeesti suoraan kankulleen kiven ja hangen väliin vääntyen. Sit selvis että sillä oli yksi välilevy selästä hajonnu tän takia kokonaan. Sen takia se söi viimeiset 2v joka päivä vahvoja kipulääkkeitä, eikä sit loppujen lopuks pärjänny enää niilläkään, kun hermokivut kävi liian koviksi. Mun matte ei anna ikuna enää mun taikka muidenkaan kiivetä kivien päälle. Tähän loppuun vois lisätä, ettei oo tarkotus suotta pelotella, mut se ei varmaan tämän kertomuksen jälkeen oo kovinkaan uskottava lausahdus. Terkkuja sun ihanalle masulle, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Voi kiitos, rakas Mauri-setä! Ehkä mä nyt lopultakin alan uskoa, kun säkin varoitit mua. Emäntä on MOOOOONTA kertaa kieltänyt mua, mutta mä tahdon aina livahtaa salaa korkeuksiin. En halua joutua lääkkeitä napsimaan. Nyt loppui kiipeilyt! Yritän pysyä sanassani. Muisku aina niin huolehtivaiselle Maurilleni!<3

   Poista
  2. Hui kauhistus!:( Muakin aina varoitetaan liukkaista kivenmurikoista, mutta tän varoittavan esimerkin jälkeen pitää kyllä olla entistäkin varovaisempi!

   Poista
  3. Jaltsalandia: Hyvä poika! Muistakin olla varovainen!:)

   Poista
 3. Kyllä sä aika tarkkana porkkanana oot siellä korkeuksissa, onhan sieltä mukava tähystää maisemia. Mut oon kyl ton miesväen kans samaa mieltä. Että älä ny enää kiipee, ettet vaan putoo. Kyllä oli pahasti käyny Mauri-sedän sisko-kullalle. Mun äippä on kyl sitä mieltä, ettei mulla oo syvyysnäköö, et ihan yhtäläillä vois mullekin käydä.
  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellieli: Mun emäntä väittää, että mulla on heikko näkö. Pöh. Mut ei mun silti varmaan kannattais kiipeillä. Se vaan on tää seikkailijan luonne... Lupaan yrittää pysytellä maan pinnalla!:)

   Poista