sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Rantakyttä Mirjami Mäyräkoiranen


"Tässä tulee rantarosvojen kauhu,
rantakyttä Mirjami Mäyräkoiranen."


"Mikään ei jää mestarietsivältä huomaamatta."


"Hänen hajuaistinsa on pettämätön."

Välillä emäntä miettii,
onko Mirkulla lainkaan hajuaistia.
Jos nami tippuu heinikkoon,
neiti pyörii ympyrää,
muttei löydä etsimäänsä.
Jos tämä olento vietäisiin metsälle,
saaliseläimet puijaisivat sitä
ja nauraisivat partaansa metsän siimeksessä.

10 kommenttia:

  1. Oliskohan heinikossa voimakkaampia hajuja kuin koirannami - miettii Nellin emäntä koska Nellikään ei helpolla löydä namia jos sellainen ulkona tippuu maahan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis Nelli: Joo, olet varmaan oikeassa. Mutta Mirkku ei aina löydä namia silloinkaan, vaikka se putoaisi kotona lattialle...;)

      Poista
  2. Ei se kaikille oo etsiminen niin itsestään selvää. Kapu-beagle aikoinaan oli aika verraton etsijä hyvällä hajuaistillaan. Ellillä on selvästi surkeampi hajuaisti. Joskus saa emäntä tulla näyttämään mihin nami putosi. Ja pihahan on aika laaja käsite, etsippä itse neulaa heinäsuovasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellieli: Kiitos, Elli, tsemppauksesta! Mä taidankin heittää emännälle huomenna nakinpalan heinikkoon, katsotaan, miten äkkiä löytää sen!:)

      Poista
  3. Emmääkään heinikosta mitään löydä, paitsi kakkakikkareita, joihin voi mennä möyrimään.

    Sun virtaviivaisessa ulkomuodossas on kyllä tollasta etsivämeininkiä, nuuskuttelet menemään aika ammattimaisen näköisesti!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaltsalandia: Hei, me ollaan samikset! Mäkin nääs löydän aina möyrimisläjät!
      Joo, mä näytän tosiaan ammattilaiselta. Mä harjoittelen tuota nuuskimista ihan tosissaan, eipä oo sitten emännälläkään urputtamista mun haistamiskyvyissä, kunhan oon tarpeeks treenannut!:)

      Poista
  4. Meillä alkoi nappulatkin löytymään, kun ensin heiteltiin nakinpaloja tarpeeks ja hoettiin "etsi" -käskyä....nykyään alkaa sitten vimmattu nuuskutus ja nappulan haku, kun käsketään. Se on joskus sateisina päivinä ollut ihan kivaa ajanvietettä sisällä, kun olen jemmaillut nameja eri paikkoihin kotona, ja sitten pistänyt "etsivät" perään :-) Hyvin sä Mirjami tuolla kyllä kyttäät, sehän on kuitenkin se mäyräkoiran päätehtävä elämässä, eiks nih?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura ja Mauri: Hei, tuohan kuulostaa hauskalta! Pitääkin aloittaa etsintäharjoitukset sisällä, Mirkku on varmasti superinnokkaana mukana!
      Ja oikeassa ootte, kyllä Mirkku kyttäyshommat hoitaa lahjakkaasti niin kuin mäyräkoiran kuuluukin!;)

      Poista
  5. Myrsky: Moron mestarietsivä! Oli vissiin enne, kun äipän dekkarinovellikokoelmassa on yks juttu, jossa seikkailee Mirkku niminen koira. Hih.

    Leikitte nakinkätkemistä sisälle. Itte käytetään diplomaattileikettä, ku siin on voimakas tuaksu. Mä istun ja ootan ja äippä sipultaa leikkeen erilaisiin piilohihin. Sitten mä nuuskin äipän kättä ja äippä sanoo: etsi. Ja aina löydän kaikki diplomaatit. Suasittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky ja Tuisku: "Siis mikä ihmeen diplomaattileike?" kysyn minä ja emäntä komppaa. Emme ole moisesta kuulleetkaan. Kuulostaa kyllä hyvin arvokkaalta, sopii siis sun uljaalle luonteellesi, Myrsky! Kelpaisinkohan mäkin diplomaattiluokkaan?;)

      Poista