perjantai 19. lokakuuta 2012

Möröt vaanivat pimeässä


" Pysy ihan mun lähellä, ettei möröt hyökkää pimeistä puskista."


"Nuuskaisen varovasti, älä katoa sillä aikaa."

Mirkku pelkää pimeää.
Heikosti valaistulla koirakentällä 
pikku pelkuri
kieltäytyi menemästä putkeen,
vaikka valoisaan aikaan
 putki on Mirkun bravuuri.
Lenkillä Mirkku pysyttelee tiiviisti
emännän lähettyvillä.
Emäntä kuvitteli aikoinaan,
että koirasta olisi turvaa 
synkillä, hiljaisilla lenkkipoluilla.
Ehkäpä meidän täytyy hankkia
yhteinen henkivartijakoira
sekä Mirkkua että emäntää suojelemaan.

10 kommenttia:

 1. Mirkku, tiedän tunteen: ihmisväki olettaa pienen koiralaisen turvaavan isolta, julmalta maailmalta. Mä koitan olla rohkee... mut välillä muakin pelottaa. Niinku esimerkiks kylpyamme pelottaa mua päivittäin.

  Mut ku mä oon poikakoira, ni mun pitää vaan näytellä rohkeeta! Ja luottaa siihen, että mamma suojelee mua vaaran tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaltsalandia: Hyvin sä jalo hämäät, sä näytät aina niin rohkeelta! Kyllä muakin varmasti pelottais semmonen kylpyamme, en oo onneks koskaan sellaseen törmännyt. Mä en ees yritä esittää rohkeeta, luikin vaan piiloon jos siltä tuntuu. Onneks oon tyttö, niin se ei haittaa!:)

   Poista
 2. Arvakkaapa vaan miks meille hankittiin sillon aikoinaan iso musta noutaja mun ja matten kaveriks...no just siks kun mäyräkoirat näkee kuulema liikaa mörköjä pimeällä. Mä en kyllä tunnusta, mielestäni olen vaan erityisen tarkkana kuin porkkana. Putkeen en oo koskaan suostunu menee ees hallissa sisätiloissa, ku ei sitä koskaan tiedä nääs mitä siellä sen varrella tulee vastaan. Näin on. Terkkuja sinne, jospa se matte pian heltyy ja hankkii teille henkivartijan, jonka kyljessä sunkin olis sitten lämmin makoilla. t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura ja Mauri: Mäkin haluan ison mustan koiran mörönvahdiksi meille molemmille. Emäntä väittää, ettei se pelkää, mut mä en usko.
   Mä menin taas hallissa sinne putkeen, vaikka ulkokentällä en suostunut. Hallissa on kivaa: kuivaa, lämmintä, valoisaa. Pitäis säätää laki, että mäyräkoiran treenipaikka on aina halli. Piste.

   Poista
 3. Mekin ollaan pimeenarkoja. Kaikki. Äippää myöden siis. Pitäsköhän meidän palkata se äipän novellikoira, Kepponen, meille turvatoveriksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Tuisku: Joo, loistoidea! Kunhan ei vaan Kepponen olisi mies nimeään myöten ja tekisi teille tepposet?;)

   Poista
  2. Eikö?! Parempi vaan turvautua toisiimme, te siellä keskenänne ja sit voitte lähettää mulle virtuaalista mörönvahtitukea! Muiskut pimeänpelkoisille pojille pimeänpelkoiselta pimulta!<3

   Poista
 4. Paavo ilmoittautuu suloisen Mirkun henkivartijaksi. Se ei pelkää pimeäää. Oikeastaan yhtään, korkeintaan ihan vähän vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Svea: Tervetuloa, Paavo, mörönvahdikseni! Ei haittaa, jos pelkäät ihan pikkuriikkisen, se auttaa pysymään valppaana!;)

   Poista